Home » Uutiset » Katujen kevätpuhdistus on lähestymässä – uusi sovellus muistuttaa sinua, kun autoa on siirrettävä

Katujen kevätpuhdistus on lähestymässä – uusi sovellus muistuttaa sinua, kun autoa on siirrettävä

  • by
Spring cleaning

Helsingin kaupunki kokeilee uutta SiirtoSoitto-mobiilisovellusta, joka auttaa kaupunkilaisia ​​valmistautumaan katupysäköintiä rajoittaviin kunnossapitotöihin. TransferCall kertoo tulevista siivouksista ja muistuttaa rajoitusten voimassaolosta.
Katujen kevätpuhdistus alkaa sen jälkeen, kun lumi on sulkeutunut ja vakiintunut keväällä.
TransferCall-mobiilisovellus toimii iPhone- ja Android-puhelimissa, ja sen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Sovelluksen lataava käyttäjä valitsee kartalta alueet, joilta hän haluaa saada ilmoituksia pysäköintirajoituksista. Ennakkoilmoituksia siivoustöistä kutsumerkkien avulla on saatavana ympäri kaupunkia.
Katujen kevätpuhdistus alkaa sen jälkeen, kun lumi on sulkeutunut ja vakiintunut keväällä. Siivoustöistä ilmoittavat liikennevaroitukset tuodaan kaduille pari päivää ennen työn alkua ja ne näkyvät, kun pysäköinti on kielletty. Kun kadulla ei ole pysäköintipaikkaa kiellon aikana, autoja ei tarvitse siirtää, siivous etenee tehokkaasti ja katu palautetaan nopeasti pysäköintialueelle. TransferCall-palvelun toivotaan vähentävän siirrettyjen autojen määrää.
SiirtoSoitto-sovelluksen puhelupalvelua testataan huhti-toukokuussa asuinalueella H eli Taka-Töölössä ja Meilahdessa. Tälle alueelle pysäköidyt puhelunsiirtokäyttäjät saavat automaattisen puhelun, jos heidän autonsa on edelleen siirtopuhelualueella huoltotöiden alkaessa. Toimimalla nopeasti sinulla voi olla aikaa siirtää autosi itse ja välttää kaupungin veloittama siirtomaksu. Jos ajoneuvoa on siirrettävä, Transfer Call ilmoittaa uuden sijaintinsa.

Miksi kokeilu on tehty?

Siellä on myös tekstiviestipalvelu

TransferOffice-sovelluksen ensimmäinen versio syntyi syksyllä 2017 Staran toteuttamassa hakkeroinnissa, joka etsi uusia tehokkaita tapoja käsitellä katuja ja puistoja avoimen datan avulla. Kaksikymmentä kuusikulmaista kehitti Transfer Call -sovelluksen, jota kaupunki nyt kokeilee.
Helsingin kaupunki odottaa innokkaasti SiirtoSoitto-kokeilun tuloksia. Katujen kevätpuhdistus voitaisiin tehdä paljon nopeammin, jos kaikki helsinkiläiset siirtäisivät itse ajoneuvoaan eivätkä pysäköisi muuttoalueille. Päätös palvelun jatkamisesta tehdään tämän kevään kokemusten perusteella.

Siellä on myös tekstiviestipalvelu

Siirtopuhelun lisäksi Helsingin kaupunki tarjoaa tekstiviestipalvelun, jonka kautta sinulle ilmoitetaan edellisenä päivänä kadut, joilta ajoneuvot on siirrettävä. Tiedot on mahdollista tilata kadun tai postinumeroalueen mukaan. Jos oma autosi on jo siirretty, voit myös selvittää auton uuden sijainnin tekstiviestillä.
Siirtopuhelu ja tekstiviestit ovat hyviä työkaluja, mutta kaupunki ei voi taata niiden teknistä toimintaa kaikissa tilanteissa varmasti. Kutsumerkki kadulla on aina laillista ja pysäköinti on kielletty siihen merkittynä aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *