fbpx

Usein kysytyt kysymykset

 

KYSYMYKSIÄ SOVELLUKSESTA

Mikä SiirtoSoitto on?

SiirtoSoitto on mobiilisovellus, joka auttaa kaupunkilaisia varautumaan tuleviin puhdistustöihin, jotka rajoittavat kadunvarsipysäköintiä. SiirtoSoitto kertoo tulevista puhdistuksista ja muistuttaa rajoitusten voimaantulosta.

Miksi SiirtoSoitto -palvelua pilotoidaan?

SiirtoSoitto-sovelluksella halutaan tehostaa katujen puhdistustöitä.

Katujen kunnossapidosta vastaavat Helsingin kaupunkiympäristön toimiala ja Stara sekä muut urakoitsijat. Kun siirrettäviä autoja on vähemmän, työ on nopeampaa ja edullisempaa, ja autoilijat säästyvät siirtomaksuilta. SiirtoSoitto-palvelun jatkamisesta päätetään tämän kevään kokemusten perusteella. Palvelun tuottaa Twenty Hexagons Oy.

Mitä SiirtoSoitto maksaa?

SiirtoSoitto-sovelluksen käyttö on sinulle ilmaista.

SOVELLUKSEN TOIMINTA

Miten saan SiirtoSoitto-sovelluksen käyttööni?

Voit ladata SiirtoSoitto-sovelluksen maksutta AppStoresta tai GooglePlay-kaupasta. Syötä sovellukseen puhelinnumerosi ja autosi rekisterinumero sekä valitse kartalta alueet, joita koskevat ilmoitukset haluat saada.

Miten SiirtoSoitto toimii?

Kunnossapitotöiden alkaessa alueelle pysäköityjen autojen rekisterinumerot skannataan. Sovelluksen ladanneet saavat automaattisen puhelun kunnossapitotöiden alkaessa, jos auto on siirtokehotusalueella. Nopeasti toimimalla voit ehtiä siirtämään autosi itse ja voit välttyä kaupungin perimältä siirtomaksulta. Jos autosi on siirretty, saat sovellukseen tiedon uudesta sijainnista karttanäkymässä.

Mitä tietoa saan kännykkäsovellukseen?

Saat ilmoituksen tulevista puhdistustöistä valitsemillasi alueilla niistä töistä, joilla käytetään siirtokehotuskylttejä. Kadun tiedot tulevat saataville aikaisintaan viikkoa ennen ja viimeistään puhdistusta edeltävänä päivänä.

Mistä tieto puhdistuksista tulee?

Tiedot katujen puhdistuksista tulevat puhdistussuunnitelmat.fi-palvelusta.

Milloin saan puhelun?

Kun puhdistustyöt ovat alkamassa, kadulle pysäköityjen autojen rekisterinumerot skannataan. Kun rekisterinumero löytyy SiirtoSoitto-palvelusta, sen rekisteröineelle käyttäjälle lähetetään automaattinen soitto.

Miksi puhelu eikä tekstiviesti?

Puhelu herättää ihmisen huomion tekstiviestiä paremmin, ja antaa mahdollisuuden reagoida siirtokehotukseen.

Miten löydän autoni, jos se on siirretty?

Kun auto on siirretty, saat SiirtoSoitto-palveluun karttalinkin, joka näyttää kartalla autosi sijainnin.

Voinko rekisteröityä SiirtoSoitto-käyttäjäksi verkossa?

Voit kirjautua SiirtoSoitto-palvelun käyttäjäksi myös verkossa osoitteessa app.siirtosoitto.com. Jos käytät verkkoversiota, saat puhelun, jos autosi on puhdistustöiden alkaessa siirtokehotealueella.

YKSITYISYYDENSUOJA

Voiko joku nähdä puhelinnumeroni?

Puhelut tehdään automatisoidun järjestelmän kautta, joten kukaan ei näe numeroasi. Helsingin kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelu voi katsoa rekisteröitymistietoja asiakaspalvelutilanteessa, mutta silloinkin numerot näkyvät osittain peitettynä, esim. +358*****1234.

Voiko joku yhdistää puhelinnumeroni ja autoni rekisterinumeron?

Ei. Ainoastaan Helsingin kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelu voi nähdä osittain peitettynä auton rekisterinumeroon liitetyn numeron. Numeroa ei käytetä muihin tarkoituksiin.

Miksi minulta kysytään sähköpostiosoitetta?

Ilmoitukset mahdollisista huoltokatkoista tulevat sähköpostiin. Sähköpostia käytetään ainoastaan sovellusta koskevaan viestintään. Osoitetta ei luovuteta kolmansille osapuolille.

AUTON REKISTERÖINTI

Voinko rekisteröityä lisäämättä autoa?

Voit. Saat silloin ilmoitukset tulevista siirtokehotuskylttejä käyttävistä puhdistustöistä sovellukseen.

Voinko rekisteröidä useamman kuin yhden auton?

Kyllä. Rekisteröityäsi ensimmäisen ajoneuvon, voit lisätä useamman ajoneuvon profiilitiedoissasi.

Voiko kaksi ihmistä rekisteröidä saman auton?

Voi. Muistutussoitto tavoittaa ensin jompaakumpaa numeroa. Ellei siihen vastata, muistutussoitto tehdään toiseen numeroon